Podcast-tuotannot

Kirkasta saundia ja tehokasta viestintää

Yhden jakson tuotanto:
550€ + alv

Varaa studio
Podcast-tuotannot
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Podcast-jakson tuotannon keskeisimpiä vaiheita ovat äänitys, leikkaus ja editointi. Me hoidamme niistä jokaisen puolestasi selkeällä kokonaishinnalla. Oli tuotantosi sitten ajatuksen tasolla tai jo hieman pidemmälle mietitty, autamme sinua mielellänne aiheen kirkastamisessa ja sopivan jaksorakenteen muodostamisessa. Jaamme valmiit jaksot puolestasi valittuihin alustoihin. (esim. Spotify ja Apple Podcasts)

Toteutamme mielellämme myös koko podcast-kokonaisuuden käsikirjoituksesta vieraiden kutsumiseen ja juontoihin. Tämä vaihtoehto sopii esimerkiksi tuotantoihin, joihin tarvitaan mukaan ammattijournalisti ja kattava taustoitus. 

Tuotannon suunnittelu

Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Tuotanto on hyvä laittaa käyntiin työpajalla, jossa määritetään podcastin kohderyhmä, mietitään keskeisiä teemoja ja jaksojen aiheita sekä suunnitellaan alustava vieraslista. Tärkeintä on pystyä vastaamaan kysymyksiin: mitä ollaan tekemässä ja miksi? Itse työt voidaan jakaa monipuolisesti Krashin ja asiakkaan kesken. Meiltä voi tilata sarjaan käsikirjoituksen, castingin ja hostauksen. Jokaisen näistä voi myös halutessaan hoitaa itse.

Järjestämme myös erillisiä työpajoja podien hostien valmentamiseen. Podcastin tekeminen ei ole sama asia, kuin vaikkapa tapahtuman juontaminen. Kokeneemmallekin puhujalle tekee hyvää ottaa haltuun formaatin perusteet ennen tuotannon aloittamista.

Workshop: 1850€ + alv (Kesto 4h, voit tilata myös tapahtumiin lyhyempänä versiona)
Käsikirjoitus, Casting, Hostaus: hinnoittelu tapauskohtaisesti
Darravapaana -podcastin Laura Wathén ja Katri Ylinen
Darravapaana -podcastin Laura Wathén ja Katri Ylinen

Podcastin aloittaminen ja estetiikka

Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
On tärkeää, että podcast näyttää ja kuulostaa hyvältä. Määritämme podcasteihin erikseen äänimaailman, joko audiopankin avulla tai erillisenä sävellyksenä (kysy tarjous). Asiakkaan omia musiikkeja on luonnollisesti myös mahdollista hyödyntää. Podcast tarvitsee myös kansikuvat ja muita graafisia elementtejä eri somekanaviin.

Podcastin aloitusmaksuun kuuluu aina podcastin äänimaailman sekä graafisen ilmeen suunnittelu (jinglet ja kansikuva). Videotuotantojen aloituksessa mukaan tulevat myös animoidut videosiirtymät sekä youtuben graafiset elementit.

Audiopodcastin aloitusmaksu: 950€ + alv
Tuotantokauden audio- /videomainos: 850€ + alv

Markkinointi

Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Camera rolling
Onnistuneen tuotannon lisäksi on tärkeää luoda mahdollisimman hyvät markkinointimateriaalit. Paras tapa markkinoida podcastia, on leikata jaksoista parhaita paloja ja esittää ne kuhunkin some-alustaan sopivassa muodossa.

Vieraan ja hostin valokuvaus: 150€ + alv
Valokuvaus ja grafiikka: 200€ + alv
(sisältää valokuvauksen)
Jakson videomainos: 200€ + alv

Kuinka homma toimii?

1.

Konseptointi & suunnittelu

Ensiksi laaditaan suunnitelma siitä, mitä ollaan tekemässä. Krash tarjoaa tuotannon alkuun erilaisia työpajakokonaisuuksia, joissa luodaan pohja onnistuneelle tuotannolle. Työpajoissa käsitellään podcastin konseptia, jaksojen teemoja, vieraslistaa, äänimaailmaa, visuaalista ilmettä, sarjan juontoa jne. Jos ideasi on jo valmiiksi hyvin kirkas ja selkeä, voidaan tämä vaihe jättää välistä.
2.

Nauhoitus

Kun suunnitelma on kasassa, voidaan alkaa nauhoittaa. Jokaisessa nauhoitussessiossa on paikalla tuottaja, joka huolehtii äänitysten laadusta ja tarjoilee keskustelijoille virvokkeita. Tuottaja antaa palautetta jaksoista heti nauhoitusten jälkeen. Näin varmistetaan jatkuva oppiminen tuotannon aikana.
3.

Jakelu & markkinointi

Kun jaksot on purkissa, täytyy ne laittaa jakeluun. Me jakelemme jaksot puolestasi Spotifyyn, Apple podcastsiin, Google podcastsiin, YouTubeen ja muille relevanteille alustoille. Jaksot saa myös upotteena omille nettisivuilleen. Krashin tiloista löytyy valokuvastudio ja videotuotannon välineet, eli sarjoille saadaan luotua kattavat ja kauniit markkinointimateriaalit saman katon alla.
Aloitetaan työskentely